Club Show Kolesa (CZ) / Jeffrey Ford (GB) - feny, 12. 6. 2010

12.06.2010 00:00

Tuto výstavu posuzovali   pánové   Jeffrey Ford (feny)  a  Frank Gouht (psi)  z Anglie,   země původu Stafordšírského bulteriéra .

Pan Jeffrey Ford posuzoval  v roce 2006 na klubové výstavě v Jižní Africe v Pretórii celkem 77 pejsků na  22. výstavě tamního klubu. Na stránkách klubu uveřejnil rozsáhlou zprávu o všeobecném stavu jejich chovu a ke každému psu v pořadí uveřejnil jeho vlastní hodnocení...

U nás  bylo přihlášeno celkem 197 stafíků, z toho se zúčastnilo 90 psů a 90 fen

Výstava se uskutečnila  za  téměř nesnesitelného  horka, kdy pejsci museli být i ve výstavním kruhu chráněni všemožnými způsoby od polévaní vodou , přikrývání mokrými ručníky po stínění deštníky.

Místy bylo možno pozorovat, jak se pohybují v kruhu  pejsci zamotaní do ručníků tak, že nešlo  poznat jejich barvu...Po delším posuzování třídy štěňátek rozhodčí rozumně zrušili prvotní běhání v kruhu a posuzovali ve stínu stanu pejsky v postoji a poté samostatně v pohybu.  Posuzování bylo opravdu radost sledovat !  Posudky  pro fenky byli  velmi podrobné a ucelené, časté bylo  i oceněnění   VD. 

 

Aithra Princess MORAVIA LORD - tř. otevřená - excellent (20 fen ve třídě)

 

 

Máme prima posudek, bez jediné výtky vzhledem ke standardu plemene,  mimo velmi pěkné poznámky  -   "nese přiliś mnoho váhy", což  je pěkně řečeno.... Budeme tedy ještě více běhat  !! Jinak jsem max. spokojen, jak  s posouzením tak  s výsledkem.

Posudek : Dobrá tlama, dobré oči, dobrý stop, silná morda, správná ramena, dobré tělo, nese příliš mnoho váhy, hezké zadní nohy, rovná hřbetní linie, dobrý pohyb.

Kontakt

ing. Josef Zoula

j.zoula@seznam.cz

okres Olomouc

+420 774 / 714 703

Vyhledávání

MORAVIA   KNIGHT   Staffordshire   Bull   Terrier   Kennel

Anketa  " Poznej Reggi"  - ukončena  k  31.12.2009 s výsledkem :

1.zleva - " Agra" - sestra - 5%

2.zleva - Lady - matka - 21 %

3.zleva - Reggi  - 64 %

4.zleva - "Kiri" - sestra 10 %

Správná odpověď je bod č.3

Jsem členem klubu

Moravia Knight© 2009 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode